Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Στο Ιόνιο να δίνω φιλιά


Φίλοι μου ο τίτλος της σημερινής ανάρτησης είναι παραπλανητικός για να μην τρομάξετε(χαχα!).
Γιατί να τρομάξετε; 
Μα γιατί το ομορφοκόριτσο η Πέτρα (Πέτρα μου το καπελάκι σου πάει τέλεια) είχε την φαεινή ιδέα να μας βάλει στην διαδικασία να σκεφτούμε ποιο τραγούδι θα θέλαμε στο τελευταίο μας κατευόδιο και πως θα ήταν η όλη ... παράσταση. 
Αυτό μου θύμισε την τελευταία παραγγελιά μιας γιαγιάς γειτόνισσας που ήθελε να την πάμε με την μπάντα του Δήμου. Η γιαγιά πέθανε κατακαλόκαιρο.
Και να βλέπεις την γιαγιά αραγμένη στη "λιμουζίνα" της, να ακολουθεί η μπάντα παιανίζουσα και εμείς καμιά δεκαριά νοματαίοι όλοι και όλοι από πίσω. Για γέλια είμαστε. Να βγαίνει ο κόσμος αγουροξυπνημένος από την μεσημεριανή σιέστα και άλλοι να γελάνε και άλλοι να βρίζουμε.  
Μια  παραγγελιά τραγουδιστική έχω αφήσει και εγώ σε περίπτωση που πέσω σε κώμα (μην τυχόν και μείνω σαν μούμια πάνω σε ένα κρεβάτι). Σε αυτή την περίπτωση το ΜΠΟΛΕΡΟ του Ραβέλ θα ήταν ότι πρέπει (https://www.youtube.com/watch?v=Q4wb11w0ZHQ).


Για το τελευταίο ταξίδι δεν με απασχολεί ούτε τι θα φορέσω, ούτε οι ψαλμωδίες ούτε το τραπέζι της παρηγοριάς. Αφήνω τους άλλους να πονοκεφαλιάσουν.
Βέβαια δεν θα έλεγα όχι  σε ένα μοσχομυριστό τριαντάφυλλο δίπλα μου, γιατί δεν τα μπορώ τα λιβάνια βρε παιδί μου  (και το φλομώνουν σε τέτοιες περιπτώσεις).
Εκείνο όμως που με ενδιαφέρει είναι το Αγνάντιο.
Γιατί τι να την κάνεις την "Αιώνια Ζωή" αν δεν έχει θέα, αν δεν είσαι κάπου που να αγναντεύεις...
Εδώ βέβαια έχουμε μια μικρή διαφωνία μετά του συζύγου, αλλά νομίζω πως τελικά θα μου κάνει το χατίρι. Το "οικογενειακό οικοπεδάκι" που έχει δεν λέει...δεν έχει θέα.
Ενώ το δικό μου "οικογενειακό οικοπεδάκι" είναι σε ύψωμα. Η θέα απέραντη!!!
Η πόλη κάτω στα πόδια μου και σε απόσταση αναπνοής η θάλασσα. Το Ιόνιο!
Όταν έχει καθαρή ατμόσφαιρα νομίζεις πως αν κάνεις μια δρασκελιά θα βρεθείς εκεί.
Το πρωί θα βλέπω τον ήλιο που θα βάφει την θάλασσα ρόδινη και το δειλινό που θα την βάφει χρυσοπορτοκαλοκκόκινη! Δεν υπάρχει πιο μαγευτικό μέρος για "αιώνιο άραγμα".
Θα κάθομαι εκεί και θα ακούω και τούτο το τραγούδι...
"Ήλιος θεός" με την ωραία φωνή του Βασίλη Σκουλά και θα ταξιδεύω αιώνια...
Στα ψηλά τα βουνά θα κοιμάμαι
Στο Αιγαίο θα στέλνω φιλιά(στίχοι από το τραγούδι)
Και στο Ιόνιο (συμπληρώνω εγώ, εξ' ου και ο τίτλος της ανάρτησης).


Ζωή σε λόγου σας...Ζωή σε λόγου μου.
Φιλάκια ολοζώντανα!

33 σχόλια:

  1. Ελένη μου καλή σου μέρα και καλή βδομάδα.
    Στ΄αλήθεια έχεις σχεδιάσει το πιό όμορφο "κατευόδιο"
    Κάτι παρόμοιο θα το επιθυμούσα κι΄εγώ.
    Μόνο που απ΄εδώ καμιά θέα προς το Ιόνιο. Μάλλον ατλαντικό θα ατενίζω.
    Ζωή σε λόγου μας λοιπόν κι΄εδώ είμαστε.
    Την αγάπη μου καλή μου φίλη και πολύχρονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντένη μου οι Ελληνικές θάλασσες είναι οι καλύτερες δεν το συζητώ, αλλά και η απεραντοσύνη του Ατλαντικού μας κάνει.
      Πολύχρονος επίσης!

      Διαγραφή
  2. Και όταν έκανα την δική μου παραγγελιά.... διάβαζα και ξαναδιάβαζα και έλεγα κάτι ξέχασα μα τι και έρχεσαι εσύ τώρα και μιλάς για θέα και ανακαλύπτω ότι αυτό ξέχασα να γράψω.... ε ναι ρε παιδί μου μην μας πάνε σε κανένα γούπατο.... εκεί στα ψηλά να έχουμε και λίγη θέα να βλέπουμε και τα καράβια που φεύγουν για ταξίδια μακρινά.... Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι Βίκυ μου η θέα είναι απαραίτητη. Όμως και με την δική σου την ανάρτηση γέλασα πολύ, όπως και με τις αναρτήσεις των άλλων της παρέας.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Βρε την Πέτρα τι σκέφτηκε !!! Στο μπλόκ της ακόμη δεν μπήκα με την σειρά που τα πέρνω είσαι η πιο φρέσκια ανάρτηση.Αφησες καλή παραγγελιά αλλά και η θέα που επιλέγεις αξαιπέραστη.Συμφωνώ μαζί σου αλλά για σένα.Οσο για το μπολερό...... ταιριαστό με την θέα. Ολα άψογα για κείνη την μέρα λοιπόν!!!! Αχ Παναγία μου τι με βάζετε να σχολιάζω........ Φιλάκια πολλά από την χειμωνιάτικη Κομοτηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη μου να είσαι καλά και αυτό είναι ένα θέμα που πάντα μου αρέσει να το αντιμετωπίζω με χιούμορ. Εκείνο που φοβάμαι είναι καμιά αρρώστια.
      Φιλάκια από τον βροχερό Πύργο!

      Διαγραφή
  4. Στον Άγιο Αντρέα έχεις το οικοπεδάκι Ελένη μου; Σαν το Ιόνιο για μας που το ζούμε δεν έχει ε;
    Τρυφερή η ανάρτηση σου...μου έβγαλε μια γλύκα...
    Φιλιά και να αργήσει η ώρα εκείνη πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου δεν έχω δει να έχει τέτοιου είδους "οικοπεδάκι" στον Άγιο Αντρέα, εκεί θα ήταν το ιδανικότερο μέρος. Το "οικοπεδάκι το δικό μου είναι στο Λαμπέτι αν και δεν μένουμε εκεί. Όμως από εκεί πάνω βλέπεις όλο το Κατάκολο και όχι μόνο.
      Να είναι καλά.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Θα θελα να μουν σε μιαν ακρη να βλέπω την μπάντα να παίζει πίσω απο τη λιμο! Εσυ εισαι πολύ βολική με ωραία τραγούδια!!
    Καλό ξημέρωμα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρίξαμε γέλιο θυμάμαι. Η γιαγιά ήταν και ανύπαντρη, οπότε δεν είχε παιδιά να είναι λυπημένα και να κλαίνε. Μόνο αδέρφια είχε που έτριβαν τα χέρια τους για την περιουσία.
      Να είσαι καλά.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Η θέα μου αρέσει ε ναι συμφωνώ !!! Μα την καλύτερη ελευθερία και όποια θέα θέλω θα την έχω εγώ που θέλω να γίνω στάχτη και μπούρμερη , να καώ παιδί μου και να ταξιδεύω όπου μου γουστάρει !!!!
    Ονειρα γλυκά με το υπέροοοοχοοοοοο τραγούδι του Σκουλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία επιλογή το Μπολερό Ελένη μου. Εγώ πάλι έχω διαλέξει από χρόνια το (I did it) MY WAY του Πρίσλε'υ'. Η θέα απαραίτητη. Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία και η δική σου επιλογή.
      Να είσαι καλά όμως και να το απολαμβάνεις σε τούτη τη ζωή.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Μπα τι μας έχει κάνει αυτό το λυσασμένο το κορίτσι μα της κηδείες!
    Μακριά από εμάς Ελένη μου!
    Νομίζω ότι αν φύγουμε έτσι και αλλιώς από εκέι ψηλά θα έχουμε την καλύτερη θέα!
    Χαχαχαχαχα!!
    Τι συζητάμε Χριστέ μου μέρα που είναι σήμερα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόλις γύρισα από μία ανάλογη ανάρτησή Ελένη μου!!Τής Ρούλας μας!!Συμφωνώ μέ τή θέα τού Ιονίου,λόγω καταγωγής,καί μέ τήν επιλογή τού Μπολερό!!Υγεία καί αγάπη εύχομαι!!Φτού φτού.....μακριά από εμας....
    Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά δεν υπάρχουμε κορίτσια...χι.χι...πρέπει να έχεις χιούμορ για να τα βγαλεις πέρα με τέτοιες Αναρτήσεις μια χαρα μας βρίσκω χοροί τραγουδια και αγναντια.. και εσύ Ελενη μου με την θέα..έ; και το Ιόνιο θαυμα πιατο το έχεις... καταγαλανη η πλανευτρα η θάλασσα απο κατω... θεά..!!! το τραγούδι απο τα καλητερα μου.. !!!! να το βαζεις ταχτικα να το ακουμε..όοοοοοοοοοοοταν...... ενταξει;....καλά κρασά..χι.χι.στην υγεια μας..!!!! φιλακιααααααα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι Ρούλα μου τσιπουροκατάνυξη εκεί στα σύννεφα τα δικά σου μαζί με ωραία ακούσματα.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Με τόσα ωραία κείμενα για κηδείες που διάβασα ζήλεψα και μούρχεται να κάνω την κηδεία μου......αύριο!
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουνήσου από την θέση σου Κριστίν! Το ....αύριο να είναι σε καμιά εκατοστί χρόνια.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Χαίρομαι που σε βλέπω ή μάλλον διαβάζω ξανά Ελένη!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ παιδιά, τι να πω! Τα 'χω δει όλα αυτές τις μέρες με τις τρελο-ιδέες που πάω και κατεβάζω! Αχαχαχα! Όλα τα έχω δει, αυτή την "εμμονή" με το τοπίο όμως, ποτέ μου δεν την κατάλαβα, αλλά τι να πει κανείς, όλες οι...τελευταίες επιθυμίες (ΕΛΕΝΗ! ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΚΟΥΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ! ΤΩΡΑ!)...είναι σεβαστές! Γελάσαμε και σήμερα, δεν μπορείτε να πείτε! Αχαχα! Ελενάρα μου, το κείμενο σου θα το προτείνω το πρωί στους φίλους μας, όπως και του Ρουλακίου μας άλλωστε! Πολλά γλυκά φιλιά :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε! ναι βρε Πέτρα μου να μην μας φάει και η πλήξη!
      Να είμαστε καλά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Eλένη πολύ μου άρεσαν οι μουσικές σου, Μπολερό και ΄Ηλιος Θεός υπέροχα και τα δύο και στις επιθυμίες πολύ σεμνή σε βρήκα, υψωματάκι και θέα και καθαρός αέρας, ενώ εγώ ξεδίπλωσα όλα τα απωθημένα μου.......χωρίς καμία ενοχή είναι η αλήθεια....άντε καλά να είμαστε και να τα ξανασκεφτούμε όλα αυτά με χιούμορ και γέλιο μετά από πολλά, πολλά χρόνια...., το Πετροκόριτσο και οι ιδέες του, άπαιχτο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελενίτσα μου ωραίο τραγούδι διάλεξες κι εσύ!
    Η ιδέα της Πέτρας αν και μακάβρια είχε πολύ γέλιο!
    Να είσαι καλά και να τα ξαναθυμηθείς όλα αυτά μετά από 100 χρόνια !
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχαχαχα!! Εμ πέστα Ελένη μου για την θέα!! Τα ίδια λέω κι εγώ πόσο καιρό σε γονείς και φίλους!! Κουβέντα να γίνεται αλλά άλλο πράγμα η θάλασσα!! Γαληνεύει κι ο κόσμος που θα ρχεται!!!
    Αυτά είναι!!! Μέχρι τότε Ελένη μου , να αργήσει πολύ αυτή η ώρα, να ζήσεις σαν τα ψηλά βουνά και ξανασυζήτα το με τον άντρα για την θέα!! Που ξέρεις!!!! Σε φιλώ γλυκά καλή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βρε τι γέλια, με τη θέα!!!Το Πετροκόριτσο μας έχει κάνει, του άνω και του κάτω!!!!!!
    Πριν κάποια χρόνια, ήρθε στη δουλειά ένας παππούς και έστησε καυγά στον αρμόδιο συνάδελφο, γιατί εκεί που του είχαν ορίσει την τελευταία του κατοικία. δεν θα είχε ωραία θέα!!!!!........ και αφού έδινε μισή ώρα κατεύθυνση και ο συνάδελφος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που ζούσε, πόσο μάλλον να καταλάβει που του έλεγε ο παππούς, τι να κάνει ο άνθρωπος? Πήγαν μαζί στο νεκροταφείο, για να του υποδείξει την ακριβή θέση.Αυτό μου θύμισες με το Ιόνιο!!!
    Ελπίζω γύρω στα 100 χρόνια από σήμερα, να έχετε συμφωνήσει με το σύζυγο και να τον έχεις πείσει, ως τότε να χαίρεσαι κάθε στιγμή, κάθε λεπτό.Τα φιλιά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. συμφωνω απολυτα μαζι σου το αγναντι ειναι βασική προυποθεση ουρανος και θαλασσα , και το τραγουδι σου υπέροχο , αν και εμενα ο σκοπος μου ειναι αποτέφτωση και υστερα να χαθώ στο Αιγαιο μακαρι να τηροησουν οι δικοί μου την επιθυμία μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή