Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Έτος 3019



Το δεκατετράχρονο παιδί κρυμμένο στα χαλάσματα απέφυγε για ακόμα μία φορά την περίπολο. Από μακριά άκουσε την σειρήνα που σήμαινε πως τελείωσε η απογευματινή βάρδια την δουλειά  και διέκρινε τους ανθρώπους να βγαίνουν από τα εργοστάσια και να περπατούν σαν ρομπότ ο ένας πίσω από τον άλλο προς τους κοιτώνες. Δεξιά και αριστερά τους ήταν πάνοπλοι φρουροί που για ψύλλου πήδημα βιαιοπραγούσαν εναντίον τους.  Είχε γίνει μάρτυρας σε εκατοντάδες τέτοιες βιαιότητες. 
Μαυρίλα παντού. Βλέπεις οι πόλεμοι  για το νερό άφησαν τη γη κρανίου τόπο και όλοι οι άνθρωποι έγιναν δούλοι μιας τάξης ελίτ που τους υποχρέωναν να δουλεύουν δώδεκα ώρες το εικοσιτετράωρο για ένα πιάτο φαγητό και λίγο πόσιμο νερό.
Το παιδί άρχισε να ψάχνει για το κτίριο που έπρεπε. Τι κτίριο δηλαδή, ότι είχε απομείνει από τα εργαστήρια που άλλοτε εκεί εργαζόταν μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλή τον παππού του και που έδιναν μάχη με τον χρόνο για  να βρουν τρόπους καλυτέρευσης της ανθρώπινης ζωής,  κάτι που δεν άρεσε στους ιθύνοντες. Το παιδί γεννημένο στην αιχμαλωσία, του ήταν δύσκολο να προσανατολιστεί από τις περιγραφές του παππού του, καθώς όλα τα κτίρια ήταν ερείπια. 
Από μακριά άκουσε πάλι το ερπυστριοφόρο όχημα της περιπόλου και έτρεξε να κρυφτεί στα χαλάσματα μιας πολυκατοικίας. Βρήκε μία τρύπα και πήδησε μέσα, ήταν κάτι σαν τούνελ, πρέπει κάποτε εδώ να ήταν ο φωταγωγός κάποιας πολυκατοικίας. Περίμενε γεμάτο αγωνία. Το όχημα σταμάτησε και άκουσε έναν φρουρό να φωνάζει: «βγες έξω, αλλιώς θα πυροβολήσουμε». Πως με εντόπισαν, σκέφτηκε το παιδί, αφού ο παππούς μου  είχε βρει τρόπο να μου απενεργοποιήσει το τσιπάκι γεωεντοπισμού που φορούσαν υποχρεωτικά όλοι οι άνθρωποι.  Καθώς αμφιταλαντευόταν να πάρει  μια απόφαση, άκουσε μια φωνή να λέει: «μην πυροβολείτε, παραδίνομαι». Υπήρχε λοιπόν και κάποιος άλλος στο κτίριο. Εκείνον είχαν εντοπίσει. Άφησε την περίπολο να απομακρυνθεί και βγήκε από την κρυψώνα για να συνεχίσει το ψάξιμο.
Έπρεπε να  βρει το εργαστήριο και τη συσκευή. Ο παππούς του, του  είπε  πως έπρεπε να  βρει την συσκευή γιατί χωρίς αυτήν οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να γίνουν και πάλι κυρίαρχοι του εαυτού τους.  Ένα χρόνο προετοίμαζαν την απόδραση του  και τώρα που τα κατάφεραν δεν έπρεπε να αποτύχει. 
Επιτέλους εντόπισε το κτίριο. Τα χέρια του μάτωσαν καθώς έδιωχνε τις πέτρες για να μπορέσει να μπει μέσα. Από μια τρύπα κατάφερε να μπει και έρποντας σύρθηκε στο εσωτερικό.  Ξαφνικά η επιφάνεια υποχώρησε και βρέθηκε να κατρακυλάει. Ένα βήμα πριν την άβυσσο γραπώθηκε από κάπου και κατάφερε να σταθεροποιηθεί. Έβγαλε το φακό του και κοίταξε γύρω του. Ήταν στα υπόγεια εργαστήρια.  Παντού υπήρχαν περίεργα μηχανήματα και καλώδια.  Έπρεπε να ψάξει για την συσκευή, δεν είχε άλλα περιθώρια, αύριο μπορεί να τον έβρισκαν και να τελείωναν όλα. Τη βρήκε κατά το ξημέρωμα.  Πάνω έγραφε: «Η παρούσα συσκευή είναι επικίνδυνη για την καθεστηκυία τάξη».  Μια συσκευή, κάτι σαν λέιζερ που τα κύματα που θα διοχέτευε στην ατμόσφαιρα θα αφύπνιζαν  το μυαλό των ανθρώπων και θα τους έκανε  να βγουν από τον λήθαργο και να εναντιωθούν στους τυράννους τους. Την πήρε και με κόπο άρχισε να ανεβαίνει τις μισογκρεμισμένες σκάλες, ώσπου βγήκε στην επιφάνεια.
Έπρεπε να περιμένει το ξημέρωμα, η συσκευή φορτιζόταν  έστω και με λίγο ήλιο.  Και να ο ήλιος βγήκε την ώρα που σφύριζε η σειρήνα για να πιάσει δουλειά η πρώτη βάρδια. Οι άνθρωποι άρχισαν να βγαίνουν από τους κοιτώνες πάλι σαν ζόμπι, αφού όλη τη νύχτα συσκευές τους διοχέτευαν ραδιοκύματα αποχαύνωσης. Προχωρούσαν προς τα εργοστάσια. Το παιδί δεν έχασε καιρό. Σήκωσε την συσκευή,  εκείνη πήρε ενέργεια από τον ήλιο και άρχισε να εκπέμπει κύματα ικανά να τους  ξεσηκώσουν από τον λήθαργο.
Τα ραδιοκύματα έφτασαν στους πρώτους  ανθρώπους οι οποίοι άρχισαν να αντιδρούν και να αφοπλίζουν τους φρουρούς.
Επιτέλους η επανάσταση είχε αρχίσει…Η ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο δεν χάθηκε!  

Αυτή ήταν η συμμετοχή μου στο παιχνίδι "Παίζοντας με τις λέξεις" που διοργανώνει με άψογο κάθε φορά τρόπο η Μαρία  που έχει το πολύ ενδιαφέρον και φιλόξενο blog https://mytripssonblog.blogspot.
Η ιστορία μου είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για σκεφτείτε ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο αναφέρουν ότι οι μελλοντικοί πόλεμοι θα γίνουν για το νερό, το οποίο πλέον δεν θα είναι ένα αγαθό στο οποίο θα έχουν ίσα δικαιώματα όλοι.
Βέβαια η ιστορία τούτη είναι εμπλουτισμένη με λίγες λέξεις παραπάνω από αυτήν που διαγωνίσθηκε και διαβάσατε  εδώ, αφού στο παιχνίδι υπάρχει όριο λέξεων.
Ευχαριστώ Μαρία μου για την φιλοξενία και εσάς που την προτιμήσατε κατά την βαθμολογία.
Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!





38 σχόλια:

  1. Ελένη μου μπράβο σου!!
    Ήταν στις επιλογές μου, μου άρεσε πάρα πολύ.

    Καλό μήνα να έχεις σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ώστε εσύ κρυβόσουν πίσω από αυτήν την ιστορία; Δε θα το φανταζόμουν καθόλου. Τώρα, βέβαια, που την βλέπω αναρτημένη στο μπλογκ σου δένει απόλυτα με τον τίτλο "στα μονοπάτια της φαντασίας μου". Βλέπεις, είναι 100% φαντασία να γράψεις μια ιστορία που διαδραματίζεται στο μέλλον.
    Μπορεί να μην την ψήφισα, αλλά έχω να πω ότι ήταν ατμοσφαιρική και ιδιαίτερη, μπράβο σου.
    Συνέχισε να δημιουργείς, όπως ξέρεις πολύ καλά να κάνεις.
    Να έχεις ένα όμορφο Σ/Κ και έναν όμορφο μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι όταν την έγραφα συγχρόνως την έκανα και εικόνα σαν να έβλεπα ταινία στο σινεμά. Η φαντασία στο φόρτε της.
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  3. Ελένη μου,
    έχω την εντύπωση ότι πειραματίστηκες σε ένα είδος φαντασίας που το τόλμησες με θετικά πατήματα. Μπράβο κοπέλα μου. Χάρηκα πάλι τη συμμετοχή και την παρουσία σου. Γόνιμη και δημιουργική.
    Πάντα έτσι.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Γιάννη μου ήθελα να πειραματιστώ σε αυτό το είδος και να δω τι απήχηση θα είχε μια τέτοια ιστορία αφού μέχρι τώρα δεν έχει γράψει κανένας κάτι ανάλογο για το παιχνίδι.
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο Ελένη μου. Επιστημονική φαντασία με μηνύματα διαχρονικά. Πολύ καλή συμμετοχή και καλογραμμένη.
    Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου
    Καλό μήνα
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια μηνύματα καλό είναι να μένουν στη σφαίρα της φαντασίας
      Ευχαριστώ Άννα μου!

      Διαγραφή
  5. Ελένη μου πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική σου ιστορία!
    Μια δυστοπία που ομολογουμένως ξεπερνά κάθε φαντασία!
    Σε ευχαριστώ πολύ που την έκοψες για να χωρέσει στο παιχνίδι μας!
    Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!

    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σε ευχαριστώ και δεν πειράζει για το "κουτσούρεμα" πρέπει να τηρούμε τους κανόνες.
      Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  6. Ελένη μου δεν φαντάστηκα πως αυτή σου η συμμετοχή που μου τράβηξε την προσοχή θα ήταν δική σου! Ωστόσο μου άρεσε πολύ το ομολογώ! Δεν έχω συνηθίσει αυτό το στυλ και με ενθουσίασε! Άνετα γίνεται και σενάριο! Τα συγχαρητήρια μου! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου ήθελα να πειραματιστώ σε διαφορετική θεματολογία και η φαντασία μου πήγε μια χιλιετία μπροστά.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Καλημερα Ελένη μου και Καλο μηνα!
    Συγχαρητηρια για την συμμετοχή σου και για για το υπέροχο κείμενο σου!
    Πολυ πρωτότυπο θέμα!Μου άρεσε παρα πολυ!! Μπραβο σου!!
    Καλη Κυριακή! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν περίμενα ότι ήσουν εσύ πίσω από αυτή τη συμμετοχή
    Έδωσες ένα διαφορετικό τόνο Ελένη μου

    Σε φιλώ και σε συγχαίρω ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας εξέπληξα όλους μάλλον με αυτή μου την συμμετοχή. Φαντασία είναι αυτή...ακολουθεί όποιο μονοπάτι θέλει. χαχα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Βρε να μην σε φανταστώ! Με τίποτα όμως!
    Αν και έχεις δώσει τόσα δείγματα φαντασίας!
    Το πετσόκομμα στοίχισε, το ξέρω από πρώτο χέρι :)
    Μπράβο Ελένη μου!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι απρόβλεπτη Αριστέα μου χαχα! Δίδυμος γαρ. Θέλω να παρουσιάζω κάτι διαφορετικό κάθε φορά.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Μια πρωτότυπη φανταστική ιστορία που έχει αισιόδοξος τέλος.
    Έδωσες με την ιστορία σου μια διέξοδο στο αδιέξοδο της απαισιοδοξίας μας.
    Συγχαρητήρια Ελένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω όλες οι φανταστικές ιστορίες με τέτοιο περιεχόμενο να μένουν στη σφαίρα της φαντασίας.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Ελένη μου, αυτό δεν είναι κείμενο. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Χίλια μπράβο, φίλη μου. Τόσο για τη φαντασία σου όσο και για την έκφρασή σου. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαρία μου, ευτυχώς που αυτό το σενάριο είναι γέννημα φαντασίας και όχι πραγματικότητας.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Το ωραίο είναι ότι σ' αυτό το παιχνίδι, δεν κατάλαβε κανείς κανέναν. Το θεωρώ μεγάλη επιτυχία. Ελένη μου, έκανες τη μέγιστη στροφή κι έγραψες αριστοτεχνικά ένα δυσοίωνο σενάριο, με ωραίο τέλος. Όντως ο πόλεμος αυτός είναι προ των πυλών, με την αφαίμαξη που κάνουμε στον πλανήτη. Και συνήθως μέσα από ένα τέτοιο μέτωπο, ετοιμάζεται και μια επανάσταση. Καταπληκτική συμμετοχή, μπράβο σου βρε Ελένη μου πολυτάλαντη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτό είναι το ωραίο να προσπαθείς να δεις ποιος κρύβεται πίσω από κάθε ιστορία. Ένας πόλεμος για το νερό που είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά δεν είναι καθόλου απίθανος καθώς σε πολλές χώρες το νερό έχει περάσει στα χέρια ιδιωτών.
      Φιλάκια Μαρία μου!

      Διαγραφή
  13. Πολύ πρωτότυπο, δεν είχε τύχει να διαβάσω κάτι παρόμοιο όσο καιρό γυρνάω εδώ!!
    Μπράβο σου Ελένη για την έμπνευση σου! Εύχομαι πάντα ξεχωριστή να είναι κάθε σου σκέψη!

    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αμάν βρε γλυκιά γιαγιούλα!
    Μέσα σε όλα, τα εγγονάκια σου,
    αλλά κι εμείς (μιας και, για χάρη
    του βασιλικού ποτίζεται κι η γλάστρα)
    θα έχουν την τύχη να τους πεις ακόμα
    και ιστορίες επιστημονικής φαντασίας!
    Πολλά φιλιά και καλό μήνα Ελενάρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη σφαίρα της φαντασίας που κινούμαι όλα παίζουν. Γλυκό μου εγγόνι εσύ! (Άλλοι υιοθετούν παιδιά, εγώ υιοθετώ εγγόνια χαχα)!
      Φιλάκια Πετράδι μου!

      Διαγραφή
  15. Τι υπέροχη αυτή η ιστορία σου επιστημονικής φαντασίας Ελένη μου! Σαν κάποιες ταινίες που βλέπουμε στην τηλεόραση...άραγε τί μας επιφυλάσσει το μέλλον?
    Συγχρητήρια για την τόσο ωραία συμμετοχή σου!
    Φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελένη, πανέμορφη η συμμετοχή σου, ήταν μέσα στις επιλογές μου, γιατί τη ξεχώρισα από τη πρώτη ανάρτηση.
    Μπράβο για την υπέροχη έμπνευση.
    Καλή Τετάρτη να έχουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επιστημονικής φαντασίας χμ κοντά το βλέπω να ρχεται!!!!
    φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν μου αρέσει η επιστημονική φαντασία, αλλά στη δική σου ιστορία στάθηκα και διάβασα με συγκίνηση, Ελένη μου.
    Μπράβο σου! 😚

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπράβο Ελένη μου συγχαρητήρια!!! Πολύ ωραία και πολύ πρωτότυπη ,η συμμετοχή σου!! Το πρόβλημα με το νερό απασχολεί πολλές χώρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανατριχιάζω με αυτά τα σενάρια Ελένη μου.
    Αλλά μάλλον θα τα υποστούμε αφού δεν έχουμε μυαλό οι άνθρωποι κι εκμεταλλευόμαστε ασύστολα τη γη μας.
    ΜΠΡΆΒΟ για τη συμμετοχή σου .
    Σίγουρα κι εγώ δεν υποψιαστηκα ότι κρυβωσουν εσύ πίσω από αυτή την ιστορία.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελένη μου συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου! Καταπληκτική ιστορία επιστημονικής φαντασίας! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νομίζεις ότι δεν θα φτασει αυτη η μερα Ελενη μου που όλα αυτα που γραφεις δεν θα είναι η πραγματικότητα ; για δες φιλη μου που έχει φτασει η τεχνολογια μεσα σε λιγα χρονια!
    Ομως πιστευω όπως και στην ιστορία σου ότι παντα θα υπαρχει μια σπίθα που καποιος θα αναψει να ξυπνησει ο κοσμος.
    Αυτή η ελπίδα που δεν χανεται ειναι ενα ωραιο φιναλε ή μια αρχή.!!
    Εξυπνη και φανταστικη η οχι η συμμετοχη σου φιλη μου, ειναι πολύ εδιαφερουσα. Συγχαρητηρια Ελενη μου, εστω και καθυστερημενα να περνας ομορφα καλο σου ξημερωμα φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή