Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Η αυτοβιογραφία μου




Ανάμεσα στη χώρα του Εδώ και στη χώρα του Εκεί

Γεννήθηκα σε ένα διώροφο σπίτι που στην πίσω αυλή του είχε ένα θεόρατο πλάτανο  και μία πέτρινη βρύση με τρεχούμενο νερό που δρόσιζε τις ρίζες του μέρα νύχτα. Το νερό της έπεφτε σε ένα αυλάκι και από εκεί σto ποταμάκι που ήταν λίγο πιο κάτω.
Κάτω από τον ίσκιο αυτού του πλάτανου άκουσα από τον πατέρα μου τα  πρώτα παραμύθια και βλέποντας τα πλατανόφυλλα κάθε Φθινόπωρο να πέφτουν στο αυλάκι με το νερό,  τα ακολουθούσα στο ταξίδι τους  μέχρι το ποταμάκι και πέρα από αυτό.
Έτσι μια μέρα ακολούθησα  τρία πλατανόφυλλα και έζησα μαζί τους την απόλυτη περιπέτεια που εξελίχτηκε σε ένα βραβευμένο παραμύθι.
Από τότε ζω ανάμεσα σε δύο χώρες στη χώρα του Εδώ που είναι η πραγματικότητα και στη χώρα του Εκεί που είναι η χώρα της φαντασίας.
Στη χώρα του Εκεί γνώρισα καλές νεράιδες και σκανδαλιάρικα ξωτικά, γνώρισα ένα ντετέκτιβ-κάβουρα που εξιχνίασε την δύσκολη υπόθεση του κυρίου Καρπούζι που είχε χάσει τα κουκούτσια του. Εκεί συνάντησα ένα κοχύλι που μου έδωσε να διαβάσω τα απομνημονεύματά του και τα διάβασα  στην ακροθαλασσιά κάτω από τον ίσκιο ενός πεύκου, που μου διηγήθηκε πως είχε ερωτευτεί μια γοργόνα.
Στη χώρα του Εδώ είμαι ένας κανονικός άνθρωπος που νοιάζεται και φροντίζει πολλά πράγματα, που αφουγκράζεται τα προβλήματα, που προσπαθεί να βρει λύσεις αν μπορεί και που αγανακτεί με τα κακώς κείμενα. 
Ενίοτε αυτές οι δύο χώρες είναι σε διαμάχη γιατί συνήθως η χώρα του Εδώ βλάπτει τα πλάσματα της χώρας του Εκεί. Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που γνώρισα ένα ζαρκάδι που μαζί με άλλα ζώα είχαν περικυκλώσει ένα εργοστάσιο χημικών γιατί μόλυνε το ποτάμι που έπιναν νερό ή τις αρκούδες που είχαν συλλάβει ένα εμπρηστή και τον καταδίκασαν σε ισόβια αναδάσωση του δάσους που είχε κάψει.  Αμ το Καλοκαίρι που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πέρσι είχε και αυτό τα δίκια του, άσε που και η Άνοιξη είχε αργήσει μια χρονιά να φανεί για παρόμοιους λόγους.
Στη χώρα του Εδώ έζησα πολλά χρόνια ξεχνώντας σχεδόν την χώρα του Εκεί. Τώρα βρίσκομαι περισσότερο στη χώρα του Εκεί και νομίζω ότι αυτή μου ταιριάζει περισσότερο.

Μια και σήμερα έχω γενέθλια είπα να γράψω μια αυτοβιογραφία.
Ευχαριστώ όλους τους φίλους που μου στείλατε ευχές για την γιορτή μου και φυσικά όσους θα μου ευχηθείτε σήμερα.
Τριήμερος εορτασμός μη σου πω και τετραήμερος φέτος, γιατί αύριο ετοιμάζεται ένα γερό φαγοπότι για συγγενείς και φίλους. Γιόρταζε βλέπετε και το έτερον ήμισυ. 
Όσοι πιστοί προσέλθετε! Ανοιχτά είναι!




17 σχόλια:

  1. Πολύχρονη! Να χαίρεσαι και το έτερον ήμισυ!
    Να περάσετε καλά στο γερό φαγοπότι σας. Μετρηθείτε τα άτομα μην πληρώνετε και πρόστιμα για πάνω από 10, ναι;
    Μου αρέσει που είσαι πιο πολύ στην χώρα του Εκεί. Έτσι έχουμε την ευκαρία οι κάτοικοι του Εδώ να μαθαίνουμε νέα των άλλων κατοίκων. Και τι καλύτερο από μια πρέσβειρα σαν και σένα;
    Εύχομαι και σε άλλες βραβεύσεις
    Να περνάς καλά Ελένη μου
    Καλή σου ΄μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Άννα μου
      Όταν έχω νέα από την χώρα του Εκεί θα σας τα λέω.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφη ανάρτηση είναι αυτή Ελένη μου! Κρατάω τις εικόνες και σε παρακαλώ κάθε φορά που θα νιώθεις την ανάγκη να ακολουθήσεις τα πλατανόφυλλα και τη ροή του νερού να μου επιτρέψεις να έρχομαι μαζί σου. Είναι ευλογία να μπορείς να γυρίζεις σε ότι σε κάνει ευτυχισμένη.
    Τις καλύτερες ευχές για τη γιορτή σου, τα γενέθλια, το άλλο σου μισό. Να είστε καλά όλοι, χαρούμενοι πάντα. Χρόνια πολλά Ελένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά χαράς η παρέα σου ευπρόσδεκτη.
      Ευχαριστώ για τις ευχές σου.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΣΤΕΡΝΑ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΣ? Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΡΑΣΤΕ ΟΜΟΡΦΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχαμε στέρνα και μάλιστα αρκετά μεγάλη. Παίρναμε πιτσιρίκια την σκάφη της μαμάς και κάναμε βαρκάδα. Εκεί μάθαμε κολύμπι. Πισίνα! Το Καλοκαίρι το νερό έτρεχε στη στέρνα για το πότισμα των περιβολιών και το Φθινόπωρο και Χειμώνα στο αυλάκι.
      Ευχαριστώ για τις ευχές σου.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Ελένη μου!
    Όλα μαζί έτσι; Τι χαρά! Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου, χρόνια πολλά για τα γεννέθλιά σου καλή μου φίλη.
    Σε χαίρομαι και στις δύο χώρες σου, αν και προτιμώ περισσότερο τη χώρα του ....εκεί!
    Να είσαι καλά, γερή, δυνατή, δημιουργική, γεμάτη φως στην καρδιά σου.
    Τις ευχές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύχομαι καλή διαμονή στη "χώρα" που αγαπάς περισσότερο, Ελένη μου!
    (Μα τι ωραία αυτοβιογραφία έγραψες!)
    Να αφήσω τις εγκάρδιες ευχές μου και για τους δυο σας, και να περάσετε πολύ όμορφα στο φαγοπότι που ετοιμάζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ, παραμυθένιο πλάσμα! Χίλιες ευχες στέλνουμε και για τους δυό σας!
    Να βρίσκετε λόγους να γιορτάζετε καθε μέρα της ζωής σας και να είστε περιτριγυρισμένοι από αγαπημένους ανθρώπους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σίγουρα όλοι θα θέλαμε να είμαστε μαζί σου δτη χώρα του εκεί, Ελένη μου.
    Μια χαρά θα ζούσαμε κάνοντας βαρκάδα επάνω στα πλατανόφυλλα με τις νεράιδες!
    Χρόνια πολλά και στους δυο σας.
    Καλά να περνάτε κσι φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑπόΣε φιλώ τη χώρα του ΕΔΩ αφήνω τις πολλές ευχές μου για σένα Ελένη μου !!Η χώρα του ΕΚΕΙ σου μου αρέσει πιο πολύ αλλά..
    Να περνάς καλά όπου σου αρέσει !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια σας πολλά κι ευτυχισμένα είτε στη χώρα του ΕΚΕΙ είτε στη χώρα του ΕΔΩ! Πανέμορφη η χώρα του ΕΚΕΙ αλλά και οι δύο χώρες συμπληρώνουν η μία την άλλη! Χαρά υγεία και ευτυχία εύχομαι! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελένη μου τυχερή είσαι που μπορείς να πηγαίνεις και στις δύο χώρες σου..και τις δύο τις χρειαζόμαστε να ταξιδεύεις φίλη μου από την μια στην άλλη όποτε θέλεις αλλά η χωρα του ΕΚΕΙ θα συμφωνήσω μαζί σου είναι ωραιότερη...
    Χρόνια πολλά Ελένη μου και από εδώ σε σένα και στον καλό σου γενικώς μόνο χαρές και γιορτές να έχετε..φίλη μου..
    Σου είχα γράψει εχθές σχόλιο αλλά μάλλον χάθηκε..ευτυχώς που ξαναπέρασα..
    Να περνάτε όμορφα Ελένη μου την αγαπη μου φιλιααα!! 🌻🌼❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή