Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Μια πραγματική ιστορία από τον πόλεμο του 1940

 Αυτή την ιστορία που θα ακούσετε στο βίντεο την αφηγείται ο γιος μου

και είναι μια πραγματική ιστορία που έζησε ο πατέρας μου πολεμώντας

στα βουνά της Αλβανίας το 1940.



Χρόνια πολλά!

12 σχόλια:

  1. Συγκλονιστική αφήγηση της αληθινής ιστορίας ενός ήρωα πολέμου !!! Ας διατηρήσουμε αυτές τις μνήμες ζωντανές....το οφείλουμε στους πεσόντες, στους εαυτούς μας, στα παιδιά και τα εγγόνια μας...Ο πόλεμος του 1940 μία εποποιία ηρωϊσμού και δεινών γιά την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό , ας μείνει στις μνήμες μας και μακάρι να μην επαναληφθεί ποτέ πιά. Χρόνια Πολλά !!! Τιμή και δόξα στους ηρωϊκούς αγωνιστές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τυχαίο ή το θαύμα! Οι ήρωες που έγιναν ιστορία. Οι ιστορία που γράφτηκε από ήρωες από απλούς ανθρώπους που πάνω απ' όλα πολεμούσαν με καρδιά, με συναίσθημα, με συνείδηση. Να τον θυμόσαστε πάντα. Τιμή του αξίζει. Και να είναι καλά και ο γιός σου να τον χαίρεσαι.
    Πολύ όμορφη δουλειά! Μπράβο!
    Χρόνια πολλά Ελένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά σε όλους μας. Τιμή και θύμιση στον πατέρα σου αλλά και στον γιο σου ένα μεγάλο μπράβο για τη διατήρηση της θύμισης αυτής. Πολύ καλή δουλειά και συγκλονιστική η αφήγηση.
    Ας μην ξεχνάμε και ας προσπαθήσουμε τα παιδιά μας που δεν έζησαν να μάθουν και να μην ξεχνούν
    Μπράβο Ελένη μου σ'ευχαριστούμε γι αυτό
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να κάτι μεγάλο που μαθαίνουμε τώρα Ελένη μου. Μια ιστορία που δεν ξέραμε, μια ιστορία που αναδεικνύει τις μορφές της οικογένειάς σου στην ιστορική τους διαδρομή.
    Η Φωνή του πατέρα σου, μέσα από αυτήν του γιου σου, έρχεται να με συγκλονίσει! Να με κάνει να δακρύσω. Ίσως αυτό το εξαίρετο φιλμάκι, αυτή η περιγραφή, αυτά τα συναισθήματα είναι ότι καλύτερο είδα και άκουσα σήμερα αυτή τη μεγάλη μέρα.
    Να θυμάσαι τον πατέρα σου, φάνηκε άνθρωπος αυτές τις μεγάλες στιγμές.
    Μια υπόκλιση από μένα στο γιο σου καλή μου φίλη.
    Σας ευχαριστούμε με την καρδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανατριχιαστική ιστορία, πολύ όμορφα σκηνοθετημένη απ' τον εγγονό του ήρωα. Να μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας, αλλά και στον άψυχο κόσμο του διαδικτύου, για όσους αναζητούν ιστορικές αναφορές απ' τον πόλεμο με τους γερμανούς. Είναι όντως βασανιστικό αυτό το "Αν" που αναρωτιέται ο παππούς. Αν δεν είχε συμβεί εκείνη τη στιγμή αυτό το "μουλάρωμα"... Πόσο καθοριστικές είναι οι συγκυρίες στη ζωή μας!
    Συγχαρητήρια στον γιο σου Ελένη μου που γίνεται η φωνή του παππού του, με σεβασμό και αγάπη στην προσφορά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ γιατί δεν βλέπω κανένα λινκ;
    Προσπαθώ να διακρίβωση κάτι, αλλά τίποτα.
    Για βοηθήστε με παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Άλλη μία φίλη στο fb μου παραπονέθηκε γι' αυτό. Από κινητό μπήκες; γιατί από κινητό είδα ότι υπάρχει πρόβλημα.

      Διαγραφή
  7. Ανατρίχιασα ακούγοντας την ιστορία του πατέρα σου Ελένη μου ..ο γιος σου περιέγραψε με τόση γλαφυρότητα την περιπέτεια του παππού του στο πόλεμο!!!!!!!!!!
    Το πόσες δυσκολίες πέρασαν εκεί πάνω μέσα στα χιόνια οι ήρωες εκείνοι που με μηδαμινά μέσα αντιστάθηκαν σθεναρά απέναντι στον εχθρό.
    μειναν πολλοί εκει πάνω όπως ενας θείος του Γιώργου με γυναίκα και παιδί αγέννητο.
    Είχε χρόνια να ζήσει ο ήρωας πατέρας σου να χαρεί την οικογένεια του και εσείς εκείνον !!
    Εφυγε πλήρης από την ζωή και ευχαριστημένος. με όλους εσας γύρω του.
    Ελένη μου να είστε καλά και να είστε περήφανοι ΄για τον ήρωα σας!!
    Καλο μήνα σου εύχομαι φιλενάδα να είσαι καλά !!! την αγαπη μου φιλιααα!! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελένη μου, προσπάθησα δεύτερη φορά να δω το βίντεο για να σου αφήσω μήνυμα αλλά δεν τα κατάφερα. Χρησιμοποιώ τον Η/Υ μου, όχι κινητό. Κρίνοντας όμως από τα ανωτέρω σχόλια, η ιστορία πρέπει να είναι συγκλονιστική. Ας μείνουν αξέχαστοι όλοι εκείνοι που πολέμησαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελένη μου, ξαναπερνώ για να σου πω πόσο απόλαυσα το βίντεο (επιτέλους!) και να σε ενημερώσω ότι έχω δωράκια για τα γενέθλιά μου στο μπλογκ μου. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πωπω!! συγκλονιστική ιστορία!! Καλές γιορτές Ελένη μου !! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγκλονιστική η αφήγηση του γιού σου Ελένη μου όπως συγκλονιστική είναι η ιστορία του παππού του που αφηγείται! Εγω θα σταθώ στο ότι παρά τη φρίκη του πολέμου και την υπόσχεσή του για εκδίκηση, δεν σήκωσε το όπλο. Αυτό δείχνει το μεγαλείο της ψυχής του. Τέτοιοι άξιοι άνθρωποι μας κάνουν υπερήφανους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή