Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Ένα ντελικάτο λουλούδι

 


Η Τουλίπα ήταν κάποτε μια όμορφη κοπέλα που ζούσε σε μια μικρή κωμόπολη, στους πρόποδες ενός λόφου. Της άρεσαν πολύ τα λουλούδια και ο κήπος που ήταν γύρω από το σπίτι της ήταν γεμάτος με πρασιές από γαρδένιες, καμέλιες, τριανταφυλλιές, γαρυφαλλιές και στον τοίχο του σπιτιού της είχε αναρριχηθεί ένα γιασεμί.

Την αγάπη της γι' αυτά την έκανε επάγγελμα. Άνοιξε ένα ανθοπωλείο στο οποίο πωλούσε τα λουλούδια που η ίδια καλλιεργούσε και ήταν το πιο όμορφο στην πόλη. Όλοι σταματούσαν μπροστά στη βιτρίνα του και θαύμαζαν τις όμορφες συνθέσεις που έφτιαχνε και μεθούσαν από τις ευωδιές.

Πολλές φορές η Τουλίπα πειραματιζόταν  και έβγαζε καινούργιες ποικιλίες. Κάποια μέρα έκοψε στη μέση κάποιους βολβούς από διάφορα λουλούδια και αφού ένωσε δύο διαφορετικά είδη μεταξύ τους, τα φύτεψε. Από αυτή την ένωση προέκυψε ένα νέο λουλούδι όμορφο, ντελικάτο και με διακριτικό άρωμα σε ροζ χρώμα. Συνέχισε τους πειραματισμούς και κατάφερε να το φτιάξει και σε άλλα χρώματα. Μετά τα έβαλε σε πήλινα γλαστράκια και τα τοποθέτησε σε περίοπτη θέση στη βιτρίνα του  ανθοπωλείου. Οι πελάτες της τα θαύμασαν και την ρώτησαν πως ονομαζόταν το καινούργιο λουλούδι με τα τόσο ωραία χρώματα και από που το έφερε. Τους εξήγησε πως το δημιούργησε μόνη μετά από πειραματισμούς, αλλά δεν του είχε δώσει ακόμα όνομα. Τότε όλοι πρότειναν, επειδή  ήταν  όμορφο και ντελικάτο όπως η ίδια να του δώσει το όνομά της. Έτσι, λοιπόν, το λουλούδι ονομάστηκε "τουλίπα".

Το κείμενο αυτό θα το βρείτε δημοσιευμένο και εδώhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100069426710254 και στο
Γράφτηκε στα πλαίσια συγγραφικής πρόσκλησης της αλατοπαρέας.


12 σχόλια:

  1. Αυτή τη φορά, Ελένη μου, το παραμύθι σου ντύνεται στα ντελικάτα χρώματα της φύσης. Αγγίζει ένα πανέμορφο λουλούδι και μάς δίνει μια γλυκύτατη ιστορία.
    Πάντα τρυφερή η ψυχή σου, καλή μου φίλη και πάντα μάς χαρίζεις τις όμορφες ιστορίες σου.
    Καλά Κούλουμα, κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί ωραία ιστορία !
    Θα μπορούσε να είναι και αλήθεια.
    Πάω στη σελίδα να διαβάσω λαό τος άλλες!
    Καλή συνέχεια.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια υπέροχη λουλουδάτη ιστορία για ένα απ' τα πιο ντελικάτα άνθη.
    Η διάθεση γαληνεύει και ομορφαίνει με κάτι τέτοιες ιστορίες που, ακόμα κι αν είναι φανταστικές, μας είναι απαραίτητες για να προετοιμαστούμε για τη γιορτή της φύσης.
    Καλά Κούλουμα, Ελένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά Κούλουμα Ελένη μου και Καλή Σαρακοστή με τις όμορφες ιστορίες σου! Να είσαι καλά! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ιστορία τής Τουλίπας περνά μέσα από τα χέρια τής Ελενάρας και σκορπά το άρωμά της μέσα στο διαδίκτυο, όπου μεταμορφώνεται μέσα σε μιά στιγμή, σε ντελικάτο! Τουλίπες! 🌷🌷🌷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Σαρακοστή Ελένη μου. Όμορφη η ιστορία σου. Η Τουλιπα αγαπημένο λουλούδι και την έβαλες σε μια τρυφερή εξιστόρηση. Πολύ ΄΄ομορφα
    Καλή σου μέρα κοπέλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπημένη μου Ελένη! Χρόνια πολλά για τα γενέθλια του blog σου! Πόσο ευγνώμονες, είμαστε σ΄αυτή την δυνατότητα επικοινωνίας που μας δόθηκε απλόχερα! Δεύτερον:Υπέροχη η ανάρτηση με την τουλίπα!Είναι ένα από τα αγαπημένα μου λουλούδια και ναι...αν θα είχα ανθοπωλείο, ήταν κι αυτό...στην λίστα...κάποια στιγμή :), θα προσπαθούσα τέτοιες αλχημείες, χαχαχα! Γράφεις υπέροχα!ΚΑΛΗ ΆΝΟΙΞΗ να έχουμε και καλή Σαρακοστή! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή