Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Μαθήματα πτήσης





 Η ακακία στην αυλή είναι γεμάτη λευκά άνθη που κρέμονται σαν τσαμπιά από σταφύλια ανάμεσα στα φύλλα της. Σε κάθε φύσημα του αέρα μερικά πέταλα αποσπώνται, αιωρούνται για λίγο και καταλήγουν πάνω στο καταπράσινο γρασίδι χαρίζοντας του λευκές κηλίδες. Ένα σιγανό και μονότονο βουητό ακούγεται. Είναι οι αγριομέλισσες που λεηλατούν την γύρη από τα λευκά ανθάκια. 
Ανάμεσα στα κλαδιά διακρίνεται η φωλιά ενός ζευγαριού κοτσυφιών, μοιάζει με μπολ, πλεγμένη με κλαδάκια και φύλλα. Το αρσενικό κοτσύφι με κατάμαυρο πτέρωμα που γυαλίζει στον πρωινό ήλιο και πορτοκαλί ράμφος έχει αρχίσει ένα γλυκό κελάηδημα. Το θηλυκό με γκριζοκάστανο πτέρωμα και ράμφος στο ίδιο χρώμα μπαινοβγαίνει στη φωλιά. 
Σε λίγο τρία μικρά κεφαλάκια με γκριζωπά πούπουλα ξεπροβάλλουν από τη φωλιά. Το πρώτο  ένα τόσο δα πουλάκι, αφού τέντωσε τα μικρά φτερά του, έκανε ένα πέταγμα και βγήκε από τη φωλιά. Το ίδιο έκανε και το δεύτερο, ενώ το τρίτο ήταν αναποφάσιστο και παρέμεινε στη φωλιά. Ο αρσενικός κότσυφας ήρθε κοντά τους. Με σύντομα τιτιβίσματα τα παρότρυνε να τον ακολουθήσουν με μικρά πετάγματα από κλαδί σε κλαδί. Το τρίτο εξακολουθούσε να είναι αναποφάσιστο. 
Το θηλυκό κοτσύφι μπήκε στη φωλιά και με το κεφαλάκι της έσπρωξε έξω από τη φωλιά το τρίτο κοτσύφι. Εκείνο δειλά δειλά ακολούθησε τα άλλα δυο στα πρωινά μαθήματα πτήσης. 













10 σχόλια:

  1. Ααα Ελένη μου απολαμβάνω κι εγώ το κελάηδημά του κότσυφα. Τόσο μελωδικό που στις μέρες μας μέσα από την μοναξιά και την απομόνωση είναι βάλσαμο, είναι ανακούφιση και χαρά. Όμορφες εικόνες μας έχεις μεταφέρει. Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η ωραιότερη μελωδία! Και την ακούω καθημερινά.
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί όμορφες εικόνες "είδαμε "χωρίς να τις δούμε!
    Μόνο στην εξοχή μπορούμε να απολαύσουμε το κελάηδημα των πουλιών.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας περιγράφεις μια υπέροχη εικόνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι όμορφες εικόνες! Τις ακακίες τις λατρεύω. Ειχαμε στην αυλή του δημοτικού σχολείου του χωριού μου, αυτη την εποχή μοσχοβολούσαν και μας έλεγαν ότι έρχεται το καλοκαίρι!
    Τα κοτσυφάκια μελωδικοί συνοδοιπόροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aυτές είναι οι ομορφιές!!!
    Τι ωραία περιγραφή βρε Ελένη! Το πιο ελπιδοφόρο κείμενο που έχω διαβάσει αυτές τις μέρες. Πάνω απ' τα κεφάλια μας (στην κυριολεξία) συντελούνται απίθανα πράγματα, μόνο που λίγοι τα υψώνουν για να παρατηρήσουν τα δέντρα και τον ουρανό. Μάθαμε να ζούμε με χαμηλωμένο το βλέμμα και το ηθικό.
    Να είσαι καλά Ελενάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαθήματα πτήσης και παράλληλα μαθήματα ζωής Ελένη μου.
    Λοιπόν, εδώ στη γειτονιά που ζούμε, κοντά μας περνάει ο Κηφισός αδιαμόρφωτος και ελεύθερος. Δίπλα μας στα πεύκα ψηλά έχουν φωλιές τα κοτσύφια. Κάθε πρωί ξεκινούν ένα υπέροχο κελαίδισμα. Μα πραγματικά υπέροχο. Τώρα έχω και τη δική σου εικόνα που αναφέρεται στη ζωή της οικογένειας και στα πρώτα μαθήματα πτήσης! Και είναι όλο αυτό ένα υπέροχο παζλ ζωής.
    Καλησπέρα καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι όμορφη περιγραφή!! Πόσο σοφά μας διδάσκει η φύση!
    Ωραία και η ακακία και σίγουρα τα κοτσύφια βρήκαν ωραίο τόπο για το σπιτικό τους
    Καλό Σ/Κο Ελένη μου
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι η εποχή που τα κοτσύφια έχου ήδη κανει την οικογένεια τους και προσπαθούν να μαθουν στα παιδάκια τους να βγουν στην πλάση ελεύθερα..Ελενη μου και εμεις που μενουμε επαρχίες απολαμβανουμε αν είμαστε τυχερες το ομορφο κελάιδημα τους ..εικονες που μας κανουν να χαμογελάμε φιλη μου και να γαληνευουμε..απολαμβανοντας την φυση..
    Χρόνια σου πολλά Ελενη μου να σε χαίρονται που σ αγαπάνε και εμείς μαζί τους,εδω στην ομορφη γειτονια μας..να περνας καλα ότι και να κνεις Ελενη μου.. την αγαπη μου ..φιλιάαα!!! 🧡🌺🌷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορεί κοτσύφια να μην έχω κοντά μου Ελένη μου αλλά απολαμβάνω την οικογένεια των χελιδονιών μου στρη βεράντα μου !! Την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή