Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Δάκρυα αγωνίας


Η Κατερίνα έκλεισε το βιβλίο που κρατούσε στα χέρια της,  έτσι και αλλιώς εδώ και ώρα δεν είχε καταφέρει να διαβάσει ούτε μία  σελίδα.
Κοίταξε το κοριτσάκι της που κοιμόταν πάνω στο άσπρο σεντόνι του νοσοκομείου και η καρδιά της σφίχτηκε. Έπιασε το χεράκι της που είχε τον ορό και άρχισε να της το χαϊδεύει. Ύστερα απόθεσε ένα γλυκό φιλί πάνω στα μικροσκοπικά δαχτυλάκια.
-Αχ! Κορούλα μου πια κακιά μοίρα σε μοίρανε και από τους πέντε μήνες της ζωούλας σου τους τρεις βρισκόμαστε σε τούτο το νοσοκομείο. Κάθε φορά που σε αλλάζω βλέπω την μεγάλη τομή που άνοιξαν οι γιατροί στην κοιλίτσα σου και πονάω. Όμως παρότι έγινε αυτό η κοιλίτσα σου πάλι έχει αρχίσει να πρήζεται από την κακή λειτουργία του συκωτιού σου και εσύ λιώνεις σαν το κερί.
Κοίταξε το εικόνισμα της Παναγίας πάνω από το κρεβατάκι του παιδιού. «Παναγία μου κάνε να προλάβουμε να της κάνουμε την μεταμόσχευση, τώρα που βρέθηκε ο πατερούλης της να είναι συμβατός δότης. Κάνε να περάσουν γρήγορα οι τρεις κρίσιμοι μήνες μέχρι να δούμε αν θα κρατήσει το μόσχευμα το κορμάκι της. Κάνε να γίνει καλά το κοριτσάκι μου, να γυρίσουμε σπίτι μας και να αγκαλιάσω και  το αγοράκι μου που έχω τόσους μήνες να το δω. Ας έχεις καλά τις γιαγιάδες που μου το προσέχουν…»
Προχώρησε προς το παράθυρο. Πέρα από το τζάμι είδε στον κήπο του νοσοκομείου τα πρώτα σημάδια της Άνοιξης να κάνουν την εμφάνισή τους. Στο χωριό σκέφτηκε τέτοια εποχή όλα θα είναι   ανθοστόλιστα. Της ήρθαν δάκρυα στα μάτια καθώς σκέφτηκε πως χωρίς την βοήθεια των συγχωριανών της, συγγενών και φίλων δεν θα είχαν χρήματα για να πάνε με  την κορούλα της στην Ιταλία που θα γίνει η μεταμόσχευση. Αλλά και πάλι λείπουν πολλά. Τριάντα χιλιάδες ευρώ δεν είναι εύκολο να βρεθούν. Η αγανάκτησή της μεγάλη, γιατί δεν φτάνει που και αυτή και ο άντρας της έμειναν χωρίς δουλειά, το κράτος το μόνο που τους δίνει είναι μειωμένα αεροπορικά εισιτήρια και ένα γιατρό ως συνοδό μέχρι το νοσοκομείο της Ιταλίας. Τα δάκρυα τώρα έτρεχαν ποτάμι από τα μάτια της.
Έξω άρχισε να σουρουπώνει και η Κατερίνα έσυρε τα βήματά της και πάλι δίπλα στο προσκέφαλο του παιδιού της.


Με τούτη την ιστορία έλαβα μέρος στο "Παίζοντας με τις λέξεις" που διοργανώνει η Μαρία. Πραγματικά όσοι δεν διαβάσατε τις συμμετοχές ανατρέξτε  στο blog της για να τις διαβάσετε.
Η ιστορία μου δυστυχώς είναι αληθινή. Η Κατερίνα είναι ανιψιά μου και βιώνει πραγματικά ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε άνθρωπο. Εκείνες τις ημέρες που ετοιμάζονταν να φύγουν για Ιταλία η σκέψη μου δεν μπορούσε λεπτό να φύγει από αυτήν και επομένως δεν μπορούσα να γράψω τίποτα άλλο. 
Αυτή την στιγμή βρίσκονται σε νοσοκομείο στην Ιταλία και κάνουν τις τελευταίες εξετάσεις πριν την μεταμόσχευση. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να γυρίσουν κοντά μας γεροί και δυνατοί.
Να είστε όλοι καλά.
Φιλιά!


29 σχόλια:

  1. Άλλη μία ιστορία που πόνεσε και διαβάζοντας τώρα ότι είναι αληθινή...Τι να πω Ελένη μου!
    Εύχομαι ολόψυχα ΟΛΑ να πάνε κατ'έυχήν!
    Καλή επιστροφή να έχει το κορίτσι σας! Γιατρεμένο και με όλη τη ζωή μπροστά του!

    Γλυκό φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι Ελένη μου ειλικρινά από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά και να γυρίσουνε πίσω με το μωράκι τους γερό και σιδερένιο. Τώρα για το θέμα κράτος αστο, , ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι με ψυχή να στηρίζουν και να βοηθάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα να πανε καλα ,Ελένη. Το ευχομαι μεσα απο τη ψυχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάβαζα την ιστορία σου και είχα ανατριχιάσει...
    Και μόλις είδα πως συμβαίνει στη μικρούλα σας αυτό, μου κόπηκαν τα πόδια...
    Μέσα από την ψυχή μου, όλα καλά να πάνε, Ελενάκι μου...
    Φιλί γλυκό κ' δυναμωτικό...
    Την αγάπη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι και ότι καλύτερο όταν βλέπεις τα νοσοκομείο γεμάτα με παιδιά που υποφέρουν. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

      Διαγραφή
  5. Ελένη μου, εύχομαι να πάνε όλα καλά για το μωράκι της ανηψιάς σου!!!!
    Κάτι μου έλεγε από την αρχή ότι ήταν αληθινή ιστορία!!!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Κατερίνα και το κοριτσάκι της δε φεύγουν από τη σκέψη μου...εύχομαι να πάνε όλα καλά!!
    Τι να πω Ελένη μου...γεροί και δυνατοί να γυρίσουν!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κουράγιο και δύναμη εύχομαι και όλα να πάνε καλά !!! Γύρω μας περισσεύει ο πόνος και η αγωνία και ιδιαίτερα όταν υποφέρουνε παιδιά, η οδύνη είναι απερίγραπτη, εσύ όμως Ελένη κατάφερες να μας κάνεις να την αισθανθούμε μέσα από την ιστορία σου , που δυστυχώς είναι αληθινή....Περαστικά στο αγγελούδι...όλα να πάνε καλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελενη μου καλημερα.
    Η ιστορια ειναι ακρως συγκινητικη και επειδη ειναι αληθινη της δινει μια ακομη επιπλεον βαρυτητα.
    Ευχομαι ολα να πανε καλα! Μονο ευχαριστες ειδησεις απο δω και περα.

    Φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς είναι αληθινή!!! Πω πω σοκαρίστηκα...είχα ήδη συγκλονιστεί διαβάζοντάς τη και τώρα μαθαίνω ότι αφορά την ανιψιά σου.......Εύχομαι τα νέα να είναι τα καλύτερα Ελένη μου. Φοβερό!!!!!! Ας γυρίσει γερή και δυνατή και εύχομαι όλα,να μείνουν απλά μια ανάμνηση που δεν θα πονάει.
    Καλά αποτελέσματα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με ανατρίχιασες...Ελπίζω να πάνε όλα καλά!!Και να γεμίσει η ζωή τους από δω και πέρα στιγμές χωρίς πόνο και αγωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελένη μου εύχομαι να πάνε όλα καλά για την μικρή.
    Το έζησα, πόνεσα και δεν μπορώ να το ξεπεράσω ακόμα και σήμερα.
    Εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου!
    Δεν έχω να πω κάτι άλλο.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε από εδώ μια ευχή να γίνει καλά το παιδάκι και να έχουν κουράγιο οι γονείς του. όποιος είναι γονιός μπορει να τους νιώσει κι όσοι ζήσαμε τέτοιες ώρες στα νοσοκομεία ακόμα περισσότερο...
    Την αγάπη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελενάκι μου καλημέρα
    Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου
    Είσαι υπέροχη!!!!

    φιλάκι γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να πάνε όλα καλά... Σοκαρίστηκα ακόμα πιο πολύ τώρα :(( Η πρώτη φορά ήταν όταν το διάβασα κι η σοβαρότητα της "περίπτωσης" μού προκάλεσε μυρμήγκιασμα.. Πολλά φιλιά και χίλιες ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελένη μου, η ιστορία σου με άγγιξε... Εύχομαι όλα να πάνε καλά για το μικρό σας! Κουράγιο και δύναμη να έχετε (και να έχει), να γίνει γρήγορα καλά και να ξεπεράσει τις δυσκολίες.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και να γυρίσει σύντομα υγιής.
    Φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ετσι και αλλιώς είναι μία ιστορία που σε αναστατώνει που σε πονά αλλά πιστεύοντας οτι είναι μία φανταστική περιπέτεια ενός μικρού παιδιού πέρασε ανάλαφρα από τον μυαλό μου Μα... διαβάζοντας στο τέλος ότι είναι πραγματική και μάλιστα οτι πρόκειται για την ανεψιά σου συγκλονίστηκα και λυπήθηκα αφάνταστα για την ταλαιπωρία του παιδιού και τον πόνο της μάνας και όλης τη οικογένειας Ευχομαι μέσα από την ψυχή μου ολα να έχουν ενα όμορφο τέλος χωρίς ταλαιπωρίες πόνους και δάκρυα.Να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να γεμίσει ο χώρος από τα φωτεινά και λαμπερά μάτια της μικρής Η υγεία και ηαισιοδοξία να είναι πλέον μονιμοι κάτοικοι του σπιτιού τους!!! Φιλάκια πολλά και κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ελένη μου η ιστορία σου ήταν πολύ πολύ συγκινητική και με είχε στεναχωρήσει πολύ στην σκέψη ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε κιόλας να ταν αληθινό.. Και δυστυχώς μας επιβεβαιωώνεις ότι είναι..
    Μέσα από την καρδιά μου όλα να πάνε κατ ευχήν και να γυρίσει το κοριτσάκι σας πίσω υγιές κι εσείς να στε γεμάτοι χαμόγελα ανακούφισης!! Περαστικά κι όλα ν απάνε καλά Ελένη μου!!
    Σε φιλώ γλυκά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαλησπέρα Ελένη μου!!Μέ συγλόνισε η ιστορία σου,καί σάν μητερα αλλά καί σάν γιαγιά!
    Εύχομαι καί προσεύχομαι γιά τό αγγελούδι σας όλα νά πάνε καλά καί μέ τό καλό νά γυρίσουν πίσω!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΝΑΧΕΙ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ..."ΚΙ ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ..."
    Ελένη μου απο την καρδιά μου
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διαβάζοντας είπα, ευτυχώς είναι παραμύθι.
    Όταν όμως είδα τη συνέχεια, συγκλονίστικα.
    Δε φτάνει αυτό που τους βρήκε, έχουν να αντιμετωπίσουν και το ανύπαρκτο κράτος.
    Οι προσεχές μας ας τους δίνουν δύναμη και να γυρίσουν γεροί και δυνατοί.
    Φιλιά πολλά σε όλους σας και χρόνια πολλά για αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελενη μου συγλονισμενη με την αλήθεια τις ιστορίας..σου...ποση δυναμη υπαρχει στην καρδια της μανας.. και των αγαπημενων της μικρούλας... ας ενωσουμε τις προσευχες μας.. μαζι με τις δικες σας.. για το καλύτερο στην μικρή ζωούλα να γινει γρήγορα καλα .. ας την εχει η Παναγια μας υπο την σκεπη ΤΗΣ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ελένη μου συγκλονίστηκα όταν διάβασα ότι η ιστορία είναι αληθινή. Ευχομαι το τέλος της να είναι αίσιο. Να γίνει το κοριτσάκι γρήγορα γερό και δυνατό και ο εφιάλτης να πάρει τέλος. Κουράγιο σε όλους σας και πάνω απ' όλα στη μανούλα της. Η Παναγιά μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή