Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Κάποτε στην πεταλουδοχώρα


Στην πεταλουδοχώρα  όλα ήταν όμορφα. Υπήρχαν πολύχρωμα λουλούδια παντού και  πεταλούδες. Χιλιάδες πεταλούδες με πολύχρωμα φτερά που κανένας δεν είχε δει πιο όμορφες. Όλη μέρα πετούσαν από λουλούδι σε λουλούδι, γελούσαν, τραγουδούσαν και όλες ήταν ευτυχισμένες.
Όταν  όμως έγινε βασίλισσα η πριγκίπισσα Νεφέλη, όλα άλλαξαν. Η καινούργια βασίλισσα λοιπόν ήταν πολύ όμορφη, ίσως η πιο όμορφη από όλες τις πεταλούδες. Τα φτερά της ήταν δαντελωτά και είχαν πάνω τους όλα τα χρώματα. Ήταν όμως και πολύ ζηλιάρα και όταν έβλεπε κάποια πεταλούδα που είχε όμορφα φτερά διέταζε και την φυλάκιζαν. Κτίστηκαν φυλακές που γέμισαν με πεταλούδες, γιατί είπαμε πως στην πεταλουδοχώρα υπήρχαν οι πιο όμορφες πεταλούδες.
Οι περισσότερες μαμάδες-πεταλούδες άρχισαν να ανησυχούν με αυτή την εξέλιξη και προκειμένου να σώσουν τα παιδιά τους από την φυλακή, άρχισαν να βάφουν τα φτερά  τους με ένα γκρίζο χρώμα, ώσπου ήρθε κάποια στιγμή που όλες οι πεταλούδες που πετούσαν στην πεταλουδοχώρα είχαν γκρίζο χρώμα, εκτός από την βασίλισσα που καμάρωνε πλέον τα πολύχρωμα φτερά της χωρίς να φοβάται πως θα εμφανιστεί κάποια πεταλούδα με καλύτερα φτερά από τα δικά της.  
Η κακία της όμως δεν σταμάτησε εκεί και έδωσε διαταγή να ξεριζωθούν όλα τα λουλούδια και να φυτεύουν μόνο λουλούδια σε κίτρινο χρώμα και χωρίς ιδιαίτερο άρωμα. Ο δικός της ο κήπος όμως είχε όλων των λογιών τα λουλούδια και επειδή ήθελε να τον απολαμβάνει μόνο αυτή, έκτισε έναν τοίχο γύρω του, ώστε να μην τον βλέπουν οι άλλες πεταλούδες. Έτσι περνούσαν τα χρόνια χωρίς να αλλάζει τίποτα.


Ώσπου μια  μέρα γεννήθηκε στην πεταλουδοχώρα μια πεταλούδα με πολύ όμορφα φτερά. Η μαμά της την κοιτούσε και έκλαιγε.
-Γιατί κλαις μαμά, ρώτησε η μικρή πεταλούδα.
-Επειδή πρέπει να σου βάψω γκρίζα τα όμορφα φτερά σου, γιατί αν τα δουν οι φρουροί θα το πουν στην  βασίλισσα και κείνη θα διατάξει να  σε φυλακίσουν. Η μητέρα της της μίλησε ώρα πολλή για την κακιά βασίλισσα και για τους καταπιεστικούς νόμους που έβαζε.
-Μητέρα κρύψε με μέχρι να δυναμώσουν τα φτερά μου και θα βρω τρόπο να δραπετεύσω από δω και να ζητήσω βοήθεια.
-Όχι παιδί μου και άλλες πεταλούδες πριν από σένα το επιχείρησαν, αλλά ποτέ δεν μάθαμε τι απέγιναν σίγουρα τις βρήκαν οι φρουροί των συνόρων και τις σκότωσαν.
Η πεταλούδα μας κρύφτηκε για όσο χρειαζόταν, δεν κυκλοφορούσε την ημέρα, μόνο λίγο την νύχτα έβγαινε να δει τα κατατόπια και αυτό με μεγάλη προσοχή. Σε μία από αυτές τις νύχτες γνώρισε μία πυγολαμπίδα και έγιναν φίλες.
Από αυτή έμαθε πως κάπου στα σύνορα, όχι μακριά από το σπίτι της υπήρχε ένα αφύλακτο πέρασμα και πως από κει δραπέτευσαν πολλές πεταλούδες που τώρα ζούσαν ελεύθερες και ευτυχισμένες στην χώρα των πυγολαμπίδων.
-Εγώ δεν θέλω να ζήσω μακριά από τον τόπο μου, όταν ξέρω πως οι υπόλοιπες πεταλούδες θα υποφέρουν και ανάμεσα τους η  μητέρα μου και οι αδερφές μου.  Θα δραπετεύσω από δω μόνο και μόνο για να ζητήσω βοήθεια να διώξουμε την κακιά βασίλισσα και να γίνει η χώρα μου όπως ήταν τα παλιά τα χρόνια. Νομίζω πως σε δυο μέρες θα είμαι έτοιμη. Θα με βοηθήσεις; ρώτησε  η πεταλούδα την πυγολαμπίδα.
-Βασίσου επάνω μου, θα σου δείξω το πέρασμα και θα πηγαίνω μπροστά να φέγγω για να σου δείχνω το δρόμο.


Πράγματι μετά από δύο μέρες όταν βράδιασε αφού αποχαιρέτησε την μητέρα της και τις αδερφές της ξεκίνησαν. Μπροστά η πυγολαμπίδα και πιο πίσω η πεταλούδα κατάφεραν να περάσουν το πέρασμα και να απομακρυνθούν αρκετά.
Την επόμενη μέρα η πεταλούδα μας συνάντησε πολλές πεταλούδες «εξόριστες» και άρχισε να τους λέει πως έπρεπε να γυρίσουν πίσω στην χώρα τους για να διώξουν την κακιά βασίλισσα και να ζήσουν όλες χαρούμενες. Οι πυγολαμπίδες είπαν πως θα τις βοηθούσαν  δανείζοντάς τους τα φαναράκια τους για να μπουν την νύχτα στην πεταλουδοχώρα.
-Καλά όλα αυτά είπε μία από τις πεταλούδες άντε και μπήκαμε πάλι μέσα, πώς θα διώξουμε την βασίλισσα;
-Θα σας εξηγήσω… πριν όμως έχω να πάω κάπου, τους είπε και έφυγε. Η πεταλούδα μας κατευθύνθηκε προς την χώρα των μελισσών και ζήτησε την βοήθειά τους. Η βασίλισσα Νεφέλη αν φοβόταν κάτι, αυτό ήταν οι μέλισσες. Τα παλιά τα χρόνια οι μέλισσες πήγαιναν συχνά στην χώρα των πεταλούδων να μαζέψουν γύρη από τα πανέμορφα λουλούδια που υπήρχαν στην πεταλουδοχώρα, όμως όταν η βασίλισσα διέταξε να ξεριζωθούν όλα και να φυτευτούν εκείνα τα άοσμα κίτρινα λουλούδια δεν ξαναπήγαν προς τα εκεί.
Οι μέλισσες δέχτηκαν να βοηθήσουν τις πεταλούδες και μια νύχτα με βοηθό τα φαναράκια των πυγολαμπίδων μπήκαν στην πεταλουδοχώρα. Το πρωί οι μέλισσες έτρεψαν  σε φυγή την βασίλισσα. Από τότε κανένας δεν την ξαναείδε.


Αμέσως  έστεψαν άλλη βασίλισσα η οποία διακρινόταν για την σοφία της και εκείνη έδωσε διαταγή σε όλες τις πεταλούδες να διώξουν από τα φτερά τους το γκρίζο χρώμα και για να ευχαριστήσουν τις μέλισσες άρχισαν να φυτεύουν πολύχρωμα λουλούδια για να μπορούν να μαζεύουν όση γύρη ήθελαν.
               Μετά από όλα αυτά έκαναν ένα μεγάλο χορό που κρατάει ακόμα…






Αυτό το καδράκι με τις πεταλούδες είναι φωτιζόμενο  με φωτάκια leg, 
και το χάρισα σε μια πανέμορφη μικρούλα. 
Στάθηκε όμως και η αφορμή να γράψω τούτο το παραμύθι, 
γιατί κατά το συνήθειό μου κατασκευή χωρίς παραμύθι δεν γίνεται.

Καλή εβδομάδα!

31 σχόλια:

  1. Από που να ..αρχίσω φίλη μου!!!Να πω πρώτα καλή εβδομάδα δημιουργική και μετά να πω: Ααααααα! τι υπέροχη σύνθεση, δημιουργία, τι όμορφη συμβολική ιστορία!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η ιδέα σου με το πίνακα φοβερή πραγματικά με πολλές εφαρμογές, μπράβο και πάλι μπράβο, την θαύμασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφες οι πεταλούδες σου.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γλυκια μου Ελενα, τι ομορφη κατασκευη κ τι υπεροχο κ διδακτικο παραμυθι...
    Ολα ομορφα....οπως παλια!!!
    Χαιρομαι που ξαναπερναω απο το ομορφο σπιτακι σου!!!
    Φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαι σιγουρη πως η μικρουλα θα το χαρει πολυ το καδρακι στο δωματιο της!
    Ειτε μερα ειτε νυχτα δειχνει υπεροχο....
    <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι πολύ εμπνευσμένη τελικά!!!!

    Πολλά φιλιά ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελενη μου καλημερα....
    Απιστευτα γοητευτικο και πανεμορφο το παραμυθι σου!!! Συγχαρητηρια για τον πινακα σου, που ειναι φτιαγμενος με αγαπη και μερακι, δινοντας μορφη στο παραμυθι σου..
    Παντα ομορφες εμνευσεις να εχεις και στα γραπτα και στις χειροτεχνιες!!!
    Καλη συνεχεια σου ευχομαι... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα τί υπέροχο παραμύθι Ελένη μου.
    Μήπως να καλέσουμε κι εμείς τις μέλισσες όλου του κόσμου μπας και μας γλυτώσουν;😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Και το καδράκι καταπληκτικό, κάνει και για φωτάκι νύχτες.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. !!!!!!!!!!!!!!!
    Ελένη ; τι όμορφο που είναι ; ξεκινώ απ την κατασκευή και παω στο παραμύθι. Δεν το ήξερα ότι η γραφή σου είναι τόσο γλυκιά, ευφάνταστη και τρυφερή για ένα γλυκύτατο παραμύθι.
    Πολύ ωραία κορίτσι μου. Για κάντο πιο συχνά.
    Καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίο παραμύθι!!! Μου αρέσει που ο χορός κρατάει ακόμα!!!! Πολύ όμορφο έργο, φαντάζομαι από κοντά θα είναι ακόμα πιο όμορφο!!! Μπράβο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να σου ότι ζήλεψα Ελενη μου και θα ηθελα να ζούσα και εγω σ αυτην την πεταλουλουδοχώρα..!!
    Τι όμορφο παραμυθι με ωραίο μηνυμα .. η εμπνευση σου συνδυάστηκε υπεριχα με την δημιουργία σου... φιλη μου σιγουρα η μικρή σας θα το ακουγε με ανοιχτο το στόμα.. και πες μου δεν σου εκανε ερωτησεις; ...αυτες με τρελενουν όταν τα μικρα εχουν απορίες...!!
    Το κανδρακι όχι μονο καταπληκτικό..αλλα και πολυ εξυπνο σε κατασκευή ..θα την συντροφευουν τις νυχτες..υπέροχα.!!
    Οι πεταλουδες ειναι απο πηλό;...να μια ερωτηση απο μια περίεργη..χα..χα..
    να περνας ομορφα ειτε γραφεις ..είτε δημιουργείς Ελενη μου ..φιλακιααα!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ξέρω ποιο μ'αρέσει περισσότερο, το παραμύθι ή το καδράκι;
    Υπέροχο παραμύθι, διδακτικό, ευχάριστο όπως πρέπει να είναι κάθε παραμύθι. Και το καδράκι σου Ελένη μου θαυμάσιο.Σίγουρα η πανέμορφη μικρούλα θα το λάτρεψε
    Καλό σου βράδυ
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου αρέσει να διαβάζω τα παραμύθια σου Ελένη μου γιατί έχουν την σφραγίδα μου με έμπνευση , με διδακτικό περιεχόμενο και για κάθε παιδί (ε και μεγάλο) είναι υπέροχο να το διαβάζει !!Πολύ όμορφη κατασκευή !! Σε φιλώ με την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραία και διδακτική η ιστορία σου
    Ομορφο και το καδράκι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελένη μου, λατρεύω τον πανέμορφο φωτισμένο πίνακά σου και πραγματικά λάτρεψα το καλογραμμένο παραμύθι σου. Χίλια μπράβο, φίλη μου. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα όμορφα παραμύθια είναι το φόρτε σου Ελένη μου αλλά και το φωτεινό καδράκι σου μια πανέμορφη δημιουργία!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ομορφο το παραμυθι και οι πεταλουδιτσες σου!!!!Υπεροχα χρωμα,ζεστα,χαρουμενα!!!
    Φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πες μου οτι μαζί με το καδράκι έδωσες και την ιστορία γραμμένη στη μικρούλα, ή εστω της την αφηγήθηκες!!!! Είναι φανταστικά και τα δυο!! Μπράβο σου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευτυχώς έχεις αυτό το συνήθειο, κι έτσι μαζί με τις υπέροχες και τόσο ιδιαίτερες δημιουργίες σου κάνουμε και μια όμορφη βόλτα στην παραμυθοχώρα σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εντάξει, δεν ξέρω τι να πω, αν ήταν πιο φωτεινό το παραμύθι στην πεταλουδοχώρα ή το καδράκι σου! Την προοπτική να εξέδιδες τα παραμύθια σου, για να τα διαβάσουν όσο το δυνατόν πιο πολλά παιδάκια, αλλά..κυρίως μεγάλοι (!), την έχεις σκεφτεί! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρονια πολλα Ελένη μου!Χριστος Ανέστη!
    Εκπληκτικό το φωτεινό καδράκι σου και υπέροχο και διδακτικό το παραμύθι σου!
    Μου άρεσαν πολυ οι Πασχαλινές λαμπάδες σου!Και του χρόνου με υγεία!
    Πολλα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. περιττο να σου πω ότι ένιωσα ξανα παιδί διαβάζοντας το παραμυθι σου. το λάτρεψα και ο πινακας σου είναι υπέροχος, πολυ καλη ιδεα τα led. μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eλένη μου, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
    Φευγαλέα το είδα προχθές και σήμερα βρήκα χρόνο να το διαβάσω!Εξαιρετικό!
    Και για την πλοκή και για το φωτεινό έργο στον τοίχο σου!
    Να είσαι καλά και να γράφεις!
    ΦΙΛΙΆ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χριστός Ανέστη με υγεία γλυκιά μου.
    Πολύ όμορφες οι πεταλούδες.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν και παραμύθι, περνάει πολλά και χρήσιμα μαθήματα περί "ικανής ηγεσίας", η ιστορία σου Ελένη μου. Για το καδράκι σου, δεν έχω λόγια! Φώτισε το σύμπαν!...
    Θέλει αγάπη και φαντασία να γράφεις παραμύθια κι εσύ το έχεις Ελενάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ένα ωραίο παραμύθι με σπουδαία μηνύματα.
    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πραγματικά όμορφο Ελένη, μπράβο σου!
    Και ειδικά όταν διάβασα πως όταν κάνει κάποια κατασκευή συνοδεύεται πάντα από παραμύθι...πόσο μοναδικό! Περιμένω να διαβάσω πολλά ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή